Mücevher taşları, elmas(pırlanta) dışında kendine özgü fiziksel ve kimyasal yapıları, renkleri ile bütün mineraller içerisinde en çok bilinenleridir. Güzellik ve albenilik, nadir bulunma, iri kristal olma ve işlenip cilalanmaya uygunluk olarak ifade edilebilecek nedenler sonucu özel değer kazanmış mineral, kaya ve taşlaşmış organik malzeme için kullanılabilecek genel bir tanımlamadır. En çok bilinenleri; yakut, safir, zümrüt, turmalin , spinel, garnet ve opal taşlarıdır.
IGSL laboratuvarında tüm renkli mücevher taşları kimliklendirilmesi ve sertifikasyonu uluslar arası standartlarda yapılmaktadır.
Türkiye’de ilk defa Yakut, Safir, Zümrüt, Paraiba Turmalini ve Diaspore (Zultanite) taşlarında coğrafi köken tespiti çalışmalarında geliştirdiği uluslararası data ve direk maden sahalarından sağladığı işbirlikleri ile IGSL renkli taşların coğrafi kökeninin tespitinde lider konumdadır.
Örneğin: Turmalinlerdeki renk verici unsurlar; demir, manganez, krom ve vanadyum iken Paraiba turmalinlerinde durum farklıdır: Görkemli rengini, daha önce turmalinde hiç görülmemiş bir element olan bakıra borçludur. IGSL en ileri düzey spektroskopi yöntemleri ve uzman gemologları ile Türkiye’nin en bilimsel gemoloji laboratuvarıdır.
Analizlerimiz ve renkli taşlar sertifikasyonlarımız hakkında detaylı bilgi almak için lütfen uzmanlarımız ile iletişime geçiniz.